Anul asta s-au implinit 2 ani de cand am lasat in urma cu totul obsesia, disperarea, stagnarea, evolutia, nebunia mea pentru Vita de Vie.
Albumul Festish, lansat pe 18 Martie 2010, a eliberat in mine un loc ocupat de Vita de Vie timp de 11 ani in mintea si personalitatea mea.
Vita de Vie a fost singurul lucru care mi-am dat incredere deplina ca ce fac e bine, ca deciziile pe care le iau fara o explicatie clara nu sunt gresite, si ca totul este posibil. Nu a fost singurul, dar a fost cu siguranta cel mai puternic stimulator pentru a face lucruri care la vremea aceea mi se pareau imposibil de atins, nebunesti si una peste alta, extraordinare, lucruri care m-au modelat si m-au facut sa fiu persoana care sunt acum.
Cand am ascultat Fetish, am ramas aproape socata de cat de rece putea sa ma lase, cate elemente repetitive ii gaseam, cat de putin inovator era. Am fost dezamagita de fiecare detaliu in parte, de la coperta si promovare, la titlu si fiecare piesa in parte. Am crezut initial ca nu am sa ajung sa retin vreun vers de pe acel material. Singurul motiv pentru care inca il ascult este ca, traind foarte intens momentul atunci, mi-au ramas imprimate in memorie imagini intregi cu primavara, imprejurimile si contextele de atunci. Si pentru ca e Vita de Vie. Dar totusi nu e.

Acest lucru, inaintarea in varsta, si acumularea de experiente proprii, m-au facut sa observ ca Vita de Vie nu mai e atat de sus fata de mine incat sa trebuiasca sa fac eforturi mari de autodepasire ca sa le inteleg muzica, si atunci am inceput sa simt nevoia de ceva mai mult, mai subtil, mai antrenant, mai la un alt nivel. Inca nu am gasit ceva care sa ma miste si inspire cu aceeasi putere cu care a facut-o Vita de Vie, asa ca locul acela a ramas liber.
In acesti 2 ani i-am pomenit in continuare dar ca pe ceva ce apartine trecutului, un trecut foarte frumos de altfel.

Iar acum…

Acum se anunta ceva nou, care ma face sa casc ochii si sa am acel sentiment de „ABIA ASTEPT!!!”

Un concert acustic cu ocazia caruia Vita de Vie sarbatoreste 15 ani
Este un proiect pe care Vita de Vie il pregateste de 7 ani. Nu stiu daca in acesti 7 ani au lucrat, au amanat sau au asteptat inspiratia, sau toate la un loc, dar cert e ca dupa atata timp nu prea are cum sa nu iasa ceva extraordinar.
Un concert produs 100% de Vita de Vie, care va fi inregistrat audio si video, cu 40 de camere.
Ca invitati speciali vor fi Alexandrina Hrisov, Tudor Chirila si Eugen Caminschi.
Din cate aud si din cate cunosc formatia, nu va fi un simplu concert la care se scot amplificatoarele din priza, ci va fi o noua abordare a fiecarei piese in parte, deci ceva cu totul nou, construit pe un fundal vechi, care va cuprinde cam toata istoria Vita de Vie din 1997 pana azi.
Ieri a avut loc primul concert, in Timisoara. Am ascultat o piesa filmata de formatie in timpul probelor si intr-adevar suna asa cum se anunta.

Eu astept momentul asta de si mai mult timp decat ei, de cand am ascultat Lucky Nights cu Timpuri noi, concert care se intampla in 1999, si m-am ofticat ca eram prea mica si inca nu aflasem de Vita de Vie si astfel am pierdut frumusete de concert.
Astept sa fie totul o mare surpriza.

Concertul va avea loc la Opera Nationala Bucuresti, pe 20 martie 2012, incepand cu ora 20:00.
Biletele se gasesc in reteaua Eventim- magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti, Sala Palatului, Opera Nationala Bucuresti si online pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/aniversare-15-ani-vita-de-vie-bucuresti-opera-nationala-323847/performance.html
Pretul biletelor este:
Categoria I: 70 lei
Categoria II:50 lei
Categoria III:30 lei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s